Információs szám
+361-4231600 +3670-7181600
Bejelentkezés
 • Céginformáció
 • Székhely
  1024 Budapest, Petrezselyem utca 2-8.

 • Levelezési cím
  1024 Budapest, Petrezselyem utca 2-8.

 • Telefon
  +3614231600

 • Fax
  +3614896712

 • E-mail
  cibbiztositas@cib.hu

 • Ügyvezető
  Nagy Annamária

 • Adószám
  12575220-4-41

 • Cégjegyzékszám
  01-09-693224

Nemzetközi Zöldkártya
Utolsó módosítás: 2015.09.09
Ha Ön autóval utazik külföldre, a nemzetközi gépjárműforgalomban igazolnia kell a kötelező gépjármű-biztosítási fedezet meglétét. Ezt a gépjármű üzembentartó a nemzetközi Zöldkártya rendszer keretében, a nemzetközi Zöldkártyával tudja igazolni.

A nemzetközi zöldkártya rendszerhez tartoznak:

Európa országai, valamint Irán, Izrael, Marokkó, Tunézia. Nem tagjai a rendszernek a volt Szovjetunió utódállamai - Belorusszia, Észtország, Lettország, Litvánia, Moldávia és Ukrajna kivételével.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fedezetének igazolásához szükséges eszközök a különböző országokban

A Zöldkártya Egyezmény egyes tagországaiban (lásd táblázat http://www.mabisz.hu/hu/gepjarmu-karrendezesi-iroda/nemzeti-iroda/nemzeti-zk-iroda.html) ennél is egyszerűbb a helyzetünk, hiszen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet meglétének igazolásául - a Zöldkártya helyettesítéseként - elfogadják az adott gépjárműre kiállított forgalmi rendszámot és a gépjárművön ovális mezőben külön elhelyezett "H" országjelzést.

Az Európai Unió tagországában kiadott forgalmi rendszámtáblák esetében az autókat az Európai Unió területén nem kell további külön országjelzéssel ellátni. Más országok azonban a külön országjelzést ezen rendszámtáblák esetében is megkövetelik.
Fentiektől függetlenül külföldre utazáskor minden esetben ajánlott a Zöldkártya kiváltása.

Minden, a táblázatban nem szereplő országba történő belépéskor az illető ország határán az ott előírt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést (határbiztosítást) kell megkötni.

A zöldkártyák érvényességét a biztosítók a felelősségbiztosítási fedezet fennállásának utolsó napjáig állítják ki. Ez a nap a biztosítási díjjal fedezett időszak utolsó napja plusz 60 nap. A zöldkártya érvényességéhez kártyát a biztosítottnak nem kell aláírnia. A zöldkártya a gépjármű eladásának napjával érvényét veszti, az új tulajdonosra nem lesz érvényes.

Forrás: MABISZ
 
Minden jog fenntartva © 2013 CIB Biztosítási Alkusz Kft.
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2023.05.24